Dins del recinte firal hi ha un recinte exclusiu on hi ha una representació dels cellers de la nostres comarques i on també es porta a terme la Mostra Gastronòmica amb la col·laboració de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona on s’oferissen degustacions gastronòmiques dels productes típics de la comarca. Aprofitant la multitud de visitants que rep Móra la Nova durant els dies de la fira i que aproximadament són de 50.000, es fa una difusió i promoció molt importants dels productes de la nostra terra. La repercussió mediàtica que  suposa la celebració de la Fira del Vi a Móra la Nova, és molt important des del punt de vista del producte i del municipi de Móra la Nova.

Móra la Nova es troba al centre geogràfic o de confluència d’una amplia zona productora de vins de gran qualitat. D’una banda els vins de la prestigiosa D.O. Montsant, d’altra els excel·lents vins de la D.O.Q. Priorat i la D.O. Terra Alta, i els vins d’alguns cellers de la Ribera d’Ebre, dins de la D.O. Tarragona sub zona Ribera d’Ebre. Així, es el lloc idoni per fer un aparador de tots els nostres vins i que el consumidor pugui triar aquell que més li agradi. La Fira del Vi és porta a terme durant els 4 dies de la fira i consisteix en un espai firal on estan presents tots els cellers participants per poder vendre i difondre el seu producte. Aquesta Fira neix amb la voluntat de difondre i promocionar els diferents vins que es produeixen a les nostres terres i crear “cultura del vi”.

Juntament amb aquesta mostra de vins, també es realitzen concursos de vins, cursos, jornades, sessions de tast i altres activitats relacionades amb el món de la viticultura. Com a complement aquesta mostra de vins, també es porta a terme una fira gastronòmica, on els visitants poden tastar els productes típics de les nostres comarques.

Els objectius que es pretenen aconseguir amb aquestes tasques de promoció són aconseguir que el sector del vi i de la gastronomia puguin gaudir d’una plataforma de llançament i promoció per al seu producte que es presenta d’una manera directa al consumidor.

 

Presentació

Fira de l'alcalde

Concurs literari

Pavelló Ramader

Programa

Bases Concurs de Vins