El 26 d’octubre de 1831 naixia allò que amb el pas del temps ha esdevingut la Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova -quan feia poc més d’un any, el 3 d’abril de 1830, què s’havia materialitzat sota el regnat de Ferran VII la carta de població que acreditava el naixement de la vila de Móra la Nova-.

La Fira de Móra la Nova és així una de les més antigues de la demarcació.Es celebra anualment a les darreries d'octubre. Esdevé un certamen multisectorial que aplega professionals de tota la província i que ofereix, al llarg de tres dies, bones ofertes i les darreres novetats en maquinària agrícola i industrial, ramaderia i agricultura.

Hi ha exposicions permanents de bestiar, conferències i jornades monogràfiques que consoliden any rera any la Fira, que té un pavelló comercial que aplega més d’un centenar d’expositors que ofereixen un ampli ventall de productes i ofertes als quasi trenta mil visitants que passen pel recinte firal en els dies del certamen.

La Fira de Móra la Nova ofereix també un gran parc d’atraccions per a petits i grans que no té res a envejar a les grans instal·lacions permanents. Dins la vida de les nostres comarques la Fira és un punt de referència obligat. És una data que tothom té present i una cita a la que molt poca gent no hi fa cap.